18:05
0
2,5 miliarde Euro-șpagă? …la Roșia Montană!!!




                                        ban2ban1  Se pare că suma vehiculată de premieru Victor Ponta, săptămâna trecută la o emisiune televizată (după prima ieșire din mină) de 4 miliarde de euro despăgubiri este aceeași sumă conform declarațiilor anterioare făcute de oficiali ai companiei Gabriel Resources. Afirmaţia a fost făcută de directorul executiv al companiei, Jonathan Henry, şi este citată de un cotidian din Toronto. Prin afirmatiile făcute la televiziune , premierul se poate spune că a confirmat pretențiile  celor ce s-au văzut deja  cu saci-n căruță, însă se poate la fel de bine spune că întărind cele spuse de oficialii companiei deținătoare a licenței cu cântec , căci asta a făcut de fapt…cântă-n struna investitorului strategic. Mai mult decât atât premierul pus în fața ipotezei de stopare a proiectului se neliniștește si afirmă…O SĂ PLĂTIM CU TOȚII!!!  Oare de ce?? La cine se referea ? Cine sunt acei TOȚII? Lucrurile au început să se tulbure așa că…
                                          După nici o săptâmână apare o nouă informație prețioasă care vine a limpezi misterul  . Obligațiile internaționale versus Interesul național acesta-i oare jocul? O SĂ PLĂTIM CU TOȚII!!! se referea oare la toți cei ce s-au perindat la guvernare?
                                          Valeriu Ştefan Zgonea, Preşedinte al Camerei Deputaţilor,  în timpul  pelerinajului său la Cufărul cu Aur al României jinduit de  clasa politică politică coruptă a țării, a dat cu stângu-n dreptu și a scăpat  un porumbel din gură :  „Guvernul României are obligaţii internaţionale privind Roşia Montană”. Bravo! Dar care sunt acelea? Ne-au dat  bani prin morișca FMI,  bani care o dată ca-i plătim înapoi cu dobândă de ne sar capacele se mai direcționează tot către borduri , asfaltări și alte dedicații? Ei, trădătorii cu legitimație se vaită că au luat bani pentru salarii de la FMI după ce  de fapt au depășit cheltuielile preconizate la borduri cu de fapt exact suma împrumutată? Și acum vin să spună că au  obligaţii internaţionale privind Roşia Montană? Bine, ok,  să presupunem că au obligații…care? Sunt secretizate  și acestea? La Roșia Montană s-au investit 500 de milioane de Euro,  investitorii  au pretenții de 4 miliarde de Euro  , pretenții confirmate de premier ca să nu zic susținute. Ce alte obligații mai au? Și-au luat șpagă 2,5 miliarde de Euro pentru a semna cu ochii închiși,  i-au împărțit frățește și acum după ce-s cheltuiți n-au cum să-i mai restituie??? obligaţii internaţionale??? Adică ?? A… banii promiși  sunt   în conturi   internaţionale blocate până la finalizarea țepei?? păi stai un pic așa se face, termini treaba ți-ai luat banu, no termini? pa la revedere!
                    3,5  miliarde de Euro , percepute ca și penalităti reprezintă costul publicității agresive, costuri de calificare în dialog social oferite ministerelor și alte invenții a asasinilor economici ce au îmbracat în formă legală până la  ultimul cent cerut. 2,5 miliarde de Euro e o sumă imensă, însă din ea s-au îndestulat mai toate televizinile, sute de radiouri, mii de ziare și reviste alături de mii site-uri. Grosul l-au luat binențeles băieții deștepți iar diferenta de 1 miliard  e capitalizarea celor 500 de milioane investite! Toată mass-media e ținută în șah, având încă facturi scadente neîncasate ,de peste 30 de zile de când a început balamucu, așa că manipulările vor continua. Ponta avea dreptate! O SĂ PLĂTIM CU TOȚII!!! Poporul plătește 3,5 miliarde iar ei se ling pe bot de posibilii bani din conturile internaționale blocate și binențeles de politică!
Dacă nu vreți revoluție…
1.DESECRETIZAȚI urgent ce obligaţii internaţionale privind Roşia Montană are Guvernul României
2.DESECRETIZAȚI urgent contractul de la Rosia Montană
3.Ce alte obligații  internaţionale  mai are Guvernul României  în privinţa zăcămintelor aurifere din țară ?
4.Ce  beneficii are Poporul Român  de pe urma obligaţiilor internaţionale asumate de Guvernul României în privinţa zăcămintelor de aur, argint şi metale rare din întreaga țară, care sunt proprietatea inalienabilă a Poporului Român, conform
Constituției?
                                                              
                                                                                                          rosiaxxl
Până se desecretizează cele cerute mă întreb dacă-i posibil ca în obligațiile asumate de Guvernul României să se regăsească….
1.Folosirea a 150 milioane kg dinamită pentru pulverizarea a patru munţi şi a patru sate cu tot cu biserici, cimitire, monumente istorice şi numeroase imobile proprietate privată şi proprietate publică ?
2.Utilizarea a 200 milioane kg cianură pentru separarea concentratului minier
3.Producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa în urma celor peste 3.000 de cutremure devastatoare şi a infiltrării cianurii şi a metalelor grele în apa freatică şi în numeroase ape curgătoare ?
4 .Pentru toate metalele rare de la Roşia Montană, inclusiv cel mai mare zăcământ de wolfram din lume, atât în contract cât şi în proiectul de lege al RMGC, nu se percepe nicio redevenţă, toate bogăţiile respective fiind oferite gratuit acelei firme ?
5. În documentaţia RMGC este înscrisă cifra de 217 locuri de muncă în perioada foarte scurtă de exploatare, de 16-17 ani ?
6. Statul Român nu are voie să afle ce cantitate de concentrat minier se obţine la Roşia Montană şi se scoate din ţară ?
7.permiterea tacită a exploatării  până la definitivarea actelor, sub umbrela unui laborator secret de încercări fizico-chimice ce va fi amplasat în Roșia Montană, în  care se vor aduce periodic diverse minereuri fără valoare respectând legislația de intrare în țară,  se vor analiza (pentru a nu da de bănuit) iar pe  retur se va permite ieșirea fără control de specialitate a cantitățiilor echivalente în greutate?
 ROȘIA MONTANĂ suntem noi!
tepesROȘIA MONTANĂ suntem noi!

0 commenti:

Posta un commento