17:46
0

Sute de ieseni au cerut in strada reunificarea celor doua state romanesti (FOTO+VIDEO)

 
0Circa 300 de tineri au ieșit duminică pe străzile Iașiului pentru a marca cea de-a 95-a aniversare a Unirii Basarabiei cu România. Acţiunea a început în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din oraş.
“Ieșenii întotdeauna au fost alături de frații lor de peste Prut. Să arătăm încă o dată acest lucru și să cerem revenirea Basarabiei acasă! Viitorul Unirii stă în noi. Vom reuși doar dacă arătăm că suntem o forță”, a menţionat pentru Digi 24 coordonatoarea acţiunii, Doina Grosu.
“Prin intermediul acestei manifestaţii am dorit să semnalăm românilor de pe ambele maluri ale Prutului că Unirea nu este doar un act istoric trecut, dar şi un deziderat care se va împlini prin forţa noastră, prin entuziasmul şi acţiunile tinerilor. Pentru că Basarabia trebuie să revină acasă, acolo unde îi este locul”, a continuat aceasta.
Marşul a fost organizat de Platforma Civică Acţiunea 2012. Cele mai scandate lozinci au fost “Basarabia e România”, “Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”, “Unire!” şi “Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească / Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”. La finalul evenimentului, toţi participanţii s-au prins în Hora Unirii. Sursa: FrontPress.ro
181234567891011121314151617

0 commenti:

Posta un commento